Szereted az uborkát? Akkor ezt a hideg uborkalevest imádni fogod!
Nyáron nagyon gyakran kellene ilyet enni, tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és vízzel! Nem a leves, az uborka! Szóval szuperül hidratál, a hőgutás nyári napokon nélkülözhetetlen! És még mindehhez finom és nagyon könnyen, gyorsan el is készíthető! Szuper nyári étel – mennyei élvezet!
- 4-5 közepes uborka
- 7,5 dl joghurt
- 1,5 dl szénsavmentes víz
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 citrom leve
- 2 cikk fokhagyma
- 1 csokor kapor
- só, bors
Elkészítés:
keverjük össze a joghurtot a vízzel és a citromlével. A meghámozott uborkát reszeljük le és azt is keverjük a joghurtos lébe. A zúzott fokhagymát az olivaolajjal keverjük össze, majd az egész szintén mehet a joghurtba. Az így elkészített finomságot tegyük a hűtőbe legalább egy jó órára, hogy az ízek összeérjenek.
A végén adjuk hozzá a sót, ízlés szerint borsot, és szintén ízlés szerinti mennyiségben apróra vágott kaprot. Hogy betét is legyen a levesünkbe, tálaláskor vághatunk bele apró kockára uborkát és pár szem diót is. Van, aki teljes kiőrlésű piritóst is fogyaszt hozzá!
Legutóbbi hozzászólások