Az uborka az egyik leg­jobb fo­gyó­kú­rás ele­del. Ha ubor­ka­di­é­tába kez­desz, finom éte­lek se­gít­sé­gé­vel ad­hatsz le egy hét alatt akár három kilót.

Az egyhetes uborkadiéta napjait is kezdd bőséges reggelivel. Kezdd a napot egy tényér uborkasalátával és két főtt tojással, amely fehérjével is ellát. Ha még éhes vagy, egészítsd ki a reggelit egy almával vagy barackkal. Ha napközben megéheznél, akkor is a gyümölcs siet a segítségedre, egyél meg 5 szem szilvát, egy nagyobb almát, vagy egy szem barackot.

 

Az ebéd is tartalmazzon uborkát, egy kis fehérjét, és egy kevés szénhidrátot is. Legyen benne például egy szelet sovány, sült hús, vagy egy kis doboz, sós vízben eltett tonhalkonzerv, egy szelet teljes kiőrlésű kenyér vagy egy kisebb, főtt krumpli, és természetesen egy nagy tál uborkasaláta, egy pici olívaolajjal. Desszertként válassz ismét az idénygyümölcsök közül, vagy igyál meg egy kávét, teát cukor nélkül.

Vacsorára szintén valamilyen fehérjeforrást, például sovány túrót vagy sajtot válassz az uborkasaláta és a gyümölcs mellé. Ha pedig valamilyen különleges nasira van szükséged, készíts zöld turmixot, amely amellett, hogy finom, A-, B-, C-, E- és K-vitaminnal, valamint vassal, kalciummal, magnéziummal és rostokkal is ellát.

 

 

Uborkás fogyasztó turmix

Hozzávalók:

  • 1 kígyóuborka
  • 1 alma
  • 1 marék spenót
  • 1 kiskanál friss, reszelt gyömbér
  • 20 gramm dió vagy mandula
  • víz

Így készítsd el:

1. Turmixold össze alaposan az uborkát, az almát, a gyömbért és a spenótot, valamint ízlés szerinti mennyiségű vizet.

2. Díszítsd a turmixot az apróra vágott dióval vagy mandulával

3. Azonnal fogyaszd el.

A diétát 7 napig csináld. Szükség esetén pár hét, vegyes, egészséges táplálkozás után újrakezdheted, de huzamosabb ideig ne tartsd egyfolytában.

 

(Forrás: ripost.hu)