„Az emberi agy megközelítőleg 60% zsírból áll. Az Omega 3 zsírsav majdnem a felét teszik ennek ki. 
 
Az agyszövet gazdag Omega 3 zsírsavakban. Az agy anyagának kb. 8%-a Omega 3 zsírsav. Ez fontos az emberi agy normális szerkezetéhez és működéséhez. Az Omega 3 zsírsavak teszik lehetővé a kommunikációt az agysejtek között. Annak érdekében, hogy az idegi impulzusok eljussanak az egyik idegsejttől a másikig, át kell jutniuk a sejthártyán, ami körülveszi az idegsejtet. 
 
Az Omega 3 zsírsavak biztosítják ennek a külső hártyának a rugalmasságát, ezzel megkönnyítik, hogy a jelek átjussanak az agysejtek közötti távolságon.
 
 Az Omega 3 zsírsavak a létfontosságú neurotranszmitterek termelődését is növelik (A neurotranszmitterekek specializált kémiai hírvivő molekulák, melyek feladata, hogy egyik idegsejttől a másikig, illetve az izom- vagy mirigysejtekig üzenetet szállítsanak.)
 

ÉS csökkentik az oxidatív és a gyulladásos károsodást az agyban a sérülések után. 

 

Az egyik Omega 3 zsírsav, melyet DHA-nak neveznek, az agykéreg egyik fő szerkezeti eleme. Az agynak e területe felelős a memóriáért, kreativitásért, érzelmekért és a figyelemért. Az alacsony DHA szinttel rendelkező egyéneknek mérhetően kisebb az agyuk. Az agyban található Omega 3 zsírsavak 97%-a DHA. 
 
A másik fontos Omega 3 zsírsav az EPA. Az EPA elősegíti az egészséges véráramlást az agy irányába, így segítve a működését. 
 
Az Omega 3 zsírsavak a magzati fejlődés során gyűlnek össze az agyban. Fontosak az agy növekedéséhez és kifejlődéséhez gyermekkorban. 
 
Az Omega 3 zsírsavak harcolnak az időskori mentális leépülés ellen. Az alacsony Omega 3 szint felgyorsítja az agy öregedését, és agyműködési hiányosságokat okoz. Az Omega 3 hiány növeli a neurológiai problémák kifejlődésének kockázatát – például a demencia, Alzheimer-kór és skizofrénia.
 
Az Omega 3 zsírsavak esszenciálisak, mert a tested nem képes előállítani ezeket. Ezt az elfogyasztott ételekkel kell magadhoz venned őket. A hal, a halolaj, és más tengeri élőlények gazdag forrásai az Omega 3 zsírsavaknak. A növényi olajakban is megtalálhatóak, például a lenmag, szója és a repce olajában. A chia mag és a dió is tartalmaz Omega 3 zsírsavakat. 
 
Omega 3 olajakat általában lágykapszulák formájában lehet venni. Azok a gyermekek, akiknek az édesanyjuk a terhesség alatt Omega 3 kiegészítőket fogyaszt, magasabb intellektuális és szociális képességekkel rendelkeznek. Kisebb az esélye, hogy ADHD, autizmus vagy gyermekbénulás fejlődjön ki. Az Omega 3 táplálékkiegészítők csökkentik a gyermekeknél az ADHD tüneteit, ezzel javítják a figyelmet, és csökkentik a hiperaktívitást és az agressziót. 
Komoly depresszió esetén is hasznosnak találták őket. 
 
A Zinzino balance olaj szedésével beáll az optimális omega 3-6 egyensúly, és ezzel jelentősen mérséklődnek a szervezetben zajló krónikus gyulladások. 
 
Mik is ezek? 
 
Idézem: „A legfrissebb kutatási eredmények szerint a krónikus gyulladásos reakciók méregként hatnak szervezetünkre. Ugyanis ezek a lappangó tüzek a szervezetben kiváltó okai lehetnek a szív- és érrendszeri megbetegedésnek vagy a ráknak, esetleg a cukorbetegségnek, a gyomorfekélynek, a gyulladásos bélbetegségeknek, idegbetegségeknek, ízületi betegségeknek és az Alzheimer-kórnak.” Sok sok rettegett betegség. Az olajban lévő polifenolok antivirális és antibakteriális hatásáról se feledkezzünk meg.
 
Forrás: Köszönetet mondunk: Ben Brahim Mohammed/Wiki, University of Amsterdam, Ed Uthman/Wiki, VideoHive, Pixabay, Videvo, MIT”