Azonfelül, hogy kitűnő szomjoltó és vitaminokban gazdag gyümölcs, még vértisztító és gyulladáscsökkentő hatása is számottevő.
Nem is kérdés, hogy érdemes-e cseresznyét ennünk – sőt, még a szárát és a magját is felhasználhatjuk!

A cseresznye már június elsejétől kapható a piacokon, de érdemes odafigyelnünk, hogy a megfelelő szemeket vegyük le a polcról.

  1. Vásárláskor vizsgáljuk meg a szemeket.
  2. A cseresznye szára legyen szép zöld, a gyümölcs maga pedig kemény húsú, fényes héjú és folt- és sérülésmentes!
  3. Bár könnyen romló gyümölcsnek számít a cseresznye, érdemes kiterítve a hűtőszekrényben tárolni!Több rejlik benne, mint gondolnánk

A cseresznyében magas az A, a B1, a B2, a B6 és a C vitamin-tartalom, amely immunrendszer erősítő és segít a daganatos megbetegedések megelőzésében. A vitaminokon túl tartalmaz még folsavat, foszfort, kalciumot, nátriumot, kobaltot, és vasat. A cseresznye többek között erősíti az érfalakat, fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik.
A cseresznye minden részét hasznosíthatjuk!

A cseresznye azon gyümölcsök közé tartozik, amelyeknek minden részét fel lehet használni. A szárból kiváló méregtelenítő, vízhajtó, tisztító tea készíthető, míg a magját széttörve lehet fogyasztani, de például párnát is készítenek belőle. A cseresznyemag párna alkalmas fűtésre és hűtésre is egyaránt, a sütőben melegített párna kiváló hőtartó képességének köszönhetően enyhíti az alvászavarokat, viszont a hűtőszekrényben tárolt párna alkalmas hűtőborogatásra könnyebb ficamok esetén.