Szereted az uborkát? Akkor ezt a hideg uborkalevest imádni fogod! 

Nyáron nagyon gyakran kellene ilyet enni, tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és vízzel! Nem a leves, az uborka! Szóval szuperül hidratál, a hőgutás nyári napokon nélkülözhetetlen! És még mindehhez finom és nagyon könnyen, gyorsan el is készíthető! Szuper nyári étel – mennyei élvezet!

Hozzávalók: 
  • 4-5  közepes uborka
  • 7,5 dl joghurt
  • 1,5 dl szénsavmentes víz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • 2 cikk fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • só, bors

Elkészítés:

keverjük össze a joghurtot a vízzel és a citromlével. A meghámozott uborkát reszeljük le és azt is keverjük a joghurtos lébe. A zúzott fokhagymát az olivaolajjal keverjük össze, majd az egész szintén mehet a joghurtba. Az így elkészített finomságot tegyük a hűtőbe legalább egy jó órára, hogy az ízek összeérjenek.

A végén adjuk hozzá a sót, ízlés szerint borsot, és szintén ízlés szerinti mennyiségben apróra vágott kaprot. Hogy betét is legyen a levesünkbe, tálaláskor vághatunk bele apró kockára uborkát és pár szem diót is. Van, aki teljes kiőrlésű piritóst is fogyaszt hozzá!

(Forrás: harmonet.hu)