A tej a szépségápolásban ősidők óta használt alapanyag, ami nem véletlen, hiszen rendkívül gazdag fehérjében, vitaminokban és ásványi anyagokban. Ennek köszönhetően hatékonyan hidratálja és táplálja a bőrünket, ezért érdemes kipróbálni a következő szépítő kezeléseket, amelyek fő alapanyaga természetesen a tej.

Engedjük a fürdőkádba kellemesen meleg vizet, majd öntsünk bele 1 liter meleg tejet. Pihenjünk a tápláló fürdőben legalább 20 percig, majd alaposan zuhanyozzunk le. Ha egy héten keresztül mindennap tejben fürdünk, attól ragyogóbb és puhább lesz a bőrünk.

1. Keverjünk össze két evőkanál tejet két evőkanál mézzel és néhány csepp citromlével. Ezt a házi pakolást vigyük fel az arcunkra, majd negyed óra múlva langyos vízzel öblítsük le. A kezelés után bőrünk tiszta, friss és sima lesz.

2. Ahhoz, hogy bőrünk megszabaduljon a felső, elhalt hámrétegtől bőrradírra van szükségünk. Ehhez keverjünk össze egy pohár tejet 3 evőkanál zabpehellyel, majd óvatosan dörzsöljük át a masszával a bőrünket. Hagyjuk a bőrradírt megszáradni, majd langyos vízzel öblítsük le. Ez a módszer egyszerre tisztítja és táplálja a bőrünket.

3. Tökéletes sminklemosót kapunk, ha összekeverünk egy kanál tejet néhány csepp mandulaolajjal. Tegyünk a keverékből néhány cseppet egy vattakorongra és töröljük le az arcunkról a festéket. Ezután langyos vízzel öblítsük le a bőrünket.