Az anyagcsere alul-működése kellemetlen következményekkel jár, mint a hízás, rossz közérzet, rendszertelen székelés, puffadt, telített has érzése. Ismerd meg a legjobb anyacsere serkentő élelmiszereket, amelyeket ezentúl érdemes minél gyakrabban fogyasztanod!

1. Joghurt

A natúr joghurtban található magas fehérjeszint nagyon sok energiát követel a feldolgozáshoz. Ráadásul, a benne levő probiotikus kultúrák segítenek beállítani az emésztőrendszert.

2. Curry

Akárcsak a jalapeño, a curry is növeli az elégetett kalóriák számát és felgyorsítja az anyagcserét.

3. Spenót

Popeye-nek igaza volt, a spenóttól erős és egészséges leszel. A spenót nemcsak az anyagcserét gyorsítja fel, hanem nagyszerű antioxidáns, magnézium, kálium, vas és C-vitamin forrás is.

4. Brokkoli

A brokkoli egy egész seregnyi anyagcsere serkentő összetevőt tartalmaz, mint például a kalcium és a C-vitamin. A kalcium beindítja az anyagcserét, míg a C-vitamin segít szervezetednek még több kalciumot felszívni.

 

5. Zabdara

A zabdara rostjai csak zsírban oldódnak, így szervezetednek nagyon sok időbe telik lebontania azokat. Ez az egészséges étel csökkenti tested inzulinszintjét és felgyorsítja tested anyagcseréjét is.

6. Alma

Akárcsak a grapefruit, ez az alacsony kalóriaszámú gyümölcs is gazdag rostokban, melyek felbontásához, testednek energiát kell használnia. Ráadásul kiváló étvágycsökkentő, mivel az almától tovább érzed magad jóllakva.

 

7. Grapefruit

Ez a szuper, diétás étel csökkenti az inzulin szintet testedben, ezért kevesebb zsír raktározódik el benned. Ráadásul, rostokban gazdag, így testednek extra kalóriákat kell elégetnie, hogy meg tudja emészteni.

8. Jalapeño

A jalapeño (zöld színű csípős) paprikában található kapszaicint szervezeted még órákkal később is emészti, felgyorsítva szívverésedet és anyagcserédet egyaránt.

9. Zöld tea

A zöld tea az epigallokatechin-gallát legfőbb forrása. Ez a katechin felpörgeti az agyat és az idegrendszert, tested pedig sokkal több kalóriát éget el.