A fügekaktusz más néven nopal Mexikóban honos, amely gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, élelmi rostokban. 17 fajta aminosavat tartalmaz, melyből 8 létfontosságú!

Újabban egyre-másra bukkannak fel a világ minden pontján az újabb „csodanövények”, melyek persze nem rendelkeznek semmivel sem nagyobb csodával, mint a természet minden egyes porcikája. A tudományba süllyedt ember azonban újra felfedezi, és mivel tudományosan képes analizálni az összetevőket, klinikailag képes tesztelni a hatékonyságot, ezért lelkesen borul le az eredmények előtt.

Igaz ugyan, hogy a legtöbbször kiderül, hogy az adott növény területén őshonos lakosság népgyógyászatában már évezredek óta használták a legkülönbözőbb bajok orvoslására, de az valahogyan elkerülte eddig a figyelmünket. A legújabb csodanövény a Nopal, vagy fügekaktusz. Hasznos összetevőinek köszönhetően számos kedvező hatása van, így alkalmazása egyre elterjedtebb.

A Nopal Mexikóban őshonos sivatagi kaktuszféle, amely előkelő helyen áll a WHO gyógynövénylistáján. Ez a növény gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és élelmi rostokban.

17 fajta aminosavat tartalmaz, melyből 8 létfontosságú. A fenti összetétel gyakorlati jelentősége abban mutatkozik meg, hogy pozitív hatást gyakorol az anyagcserére és az emésztésre. A sivatagi kaktuszfélének testsúlyszabályozó, túlsúlyos embereknél testsúlycsökkentő hatása is van. Anyagcsere szabályozó hatása javítja mindennapi közérzetünket, növeli energiánkat.

(Forrás: napidoktor.hu)