Mindnyájan tudjuk, hogy a probiotikumot etetnünk kell még pedig prebiotikummal! A magyar háziasszonyok, hála Istennek, bőven használnak hagymát, ami egy szuper prebiotikum a konyhában. Ezért jár nekik egy piros pont, de már most mondom, hogy további 6 pirosat kapnak, amiért ilyen okosak!
1. Pici a kalória tartalma tele van C, B6, B9 vitaminnal, ami kell a felszívódáshoz, és támogatja az idegrendszerünket is. A Kálium tartalma is említésre szorul, hiszen a vese és izom működéséhez elengedhetetlen.

2. Támogatja a szív munkáját, csökkenti a magas vérnyomás és a szívbetegségek kockázatát az antioxidánsnak köszönhetően. Huszonöt különböző, flavonoid típusú antioxidánst tartalmaz annak ellenére, hogy egyszerű zöldségnek látszik.

3. Csökkenti a vércukor szintet, így a diabéteszesek egyik fegyvere!
4. Elég agresszívan lép fel az olyan baktériumokkal, mint az e-coli vagy a streptococcus. A quercetin nevű flavonoid (szintén antioxidáns) képes lehet megállítani a rossz baktériumok szaporodását is.
5. Segíti a csontépítést, így a tejcukor érzékenyeknek létfontosságú ezen a területen.
6. Végül, de nem utolsó sorban, nagyon ízletessé teszi az ételeket, mi közben nem nyomja el a többi domináns ízt. Aki szereti, az próbálja ki a francia hagymakrém levest és elmondhatja, hogy az nap, nagy szívességet tett az immunrendszerének!