A narancs mindig is híres volt magas vitamintartalmáról, de arra még a szakértők sem számítottak, hogy 15 évi kutatás ilyen eredménnyel zárul!

Sokan gondolják úgy, hogy a narancslé kihagyhatatlan része a reggelinek, és nem véletlen, hogy gyerekkorodban a szüleid is gyakran mondták, hogy igyál belőle sokat. Hiszen köztudott tény, hogy ennek a gyümölcsnek magas a C-vitamin tartalma, ami segít abban, hogy erősebb és ellenállóbb legyen az immunrendszered a téli időszakban is. De most kutatók kiderítették, hogy nem csak ez az egy pozitív hatása van annak, ha legalább hetente egyszer megeszel egy narancsot!

Ma már mindannyian rengeteg időt töltünk monitor előtt, és egyéb kék fényt kibocsátó képernyőket nézve. A mobilodra, a laptopodra és a tabletedre ez egyaránt igaz, és még az orvosok sem tudják pontosan, milyen következményei lehetnek ennek hosszú távon.

Ezt a kék fényt ugyanis sem a lencse, sem pedig a szaruhártya nem képes kiszűrni, így a szemed hátsó részéhez igazodik, ami későbbiekben akár orvosi néven makuladegenerációhoz vezethet. Ez az időskori látásromlás egyik oka, lényegében ilyenkor az éleslátás helyén az ideghártya sejtjei pusztulni kezdenek, és már nem lehet visszafordítani a folyamatot.

A narancs hatalma

Ezért is olyan érdekes a kutatók megállapítása, miszerint ha naponta eszel egy narancsot, azzal konkrétan 60 százalékkal csökkented az esélyét annak, hogy idővel nálad is kialakuljon ez a szemprobléma!

Az ausztrál kutatók a Westmead Orvosi Kutatóintézetben közel háromezer 49 év feletti embert figyeltek meg 15 éven keresztül a 90-es évek kezdetétől fogva. Az eredményeik bizonyították, hogy aki majdnem minden nap fogyasztott narancsot, csökkentette a makuladegeneráció kialakulásának esélyeit, szemben azokkal, akik csak hébe-hóba ették a gyümölcsöt. Erről a benne található A-, C-, és E-vitaminok tehetnek, valamint a flavonoidok, amely egy gyógyhatású vegyületcsoport.

A jó hír pedig az, hogy nem is feltétlenül kell napi szinten enned a narancsot, hiszen a kutatók elárulták, hogy már annak is ugyanilyen hatása van, ha csak hetente egyszer fogyasztod!

(Forrás: joy.hu)

Top C-vitamin készítmények:

Természetes C-vitamin szerves minőségben. 180 kapszula 3 hónapos készletben.

Bioflavonoidokban gazdag szerves acerola kivonatból áll, amely révén kiváló a biológiai hasznosulása. Laboratóriumban bevizsgált, vegán, Németországban gyártva.

  • A C-vitamin jó antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik. A sejtkárosító szabadgyököket semlegesíti, még mielőtt azok kifejthetnék hatásukat, hozzájárul a szövetek öregedésének megakadályozásához.

Camu-Camu Kapszula - Természetes C-vitamin - 500 mg, 120 Vegán Kapszula

 4 hónapos adagolásban! Nemkívánatos adalékok nélkül – laboratóriumi tesztelés és gyártás Németországban.

  • A megfelelő C-vitamin-bevitel a lelki egészségünkhöz is hozzájárul.

C-vitamin 1000 mg - 6 hónapig elég - 180 tabletta - Nu U

  • Szükséges a kollagén előállításhoz, amely testünk egyik fő építő fehérjéje.
  • Ebből épülnek, táplálkoznak a kötőszövetek, a vérerek, az inak és az ízületek.
  • Több hormon és ingerület átvivő anyag szintézisében is szerepet játszik, és az anyagcserét is befolyásolja.
  • A C-vitamin gyorsan, néha órák alatt kiürül a szervezetből, ezért az egyenletes bevitel ugyanolyan fontos, mint a mennyiség!