Gyomnövényként tartják számon, mégis gyönyörű virág a pipacs. A népi gyógyászatban piros szirmait gyűjtik ügyelve arra, hogy ne törjenek meg, mert akkor befeketednek. Szárításkor a szirmok lilás színűvé válnak. Gyógyhatású nyálkaanyagot és glikozidokat tartalmaznak, valamint gyulladásgátló és összehúzó hatásuk is van.

A pipacsvirág forrázata köhögéscsillapító és enyhe nyugtató, szemborogatásra és toroköblögetésre is kiváló. Jótékony hatású asztma, he­veny hörghurut, mandulagyulladás, idegesség és álmatlanság esetén. A migrénes fejfájásra kapható teák fontos alkotóeleme.

Teakészítés: forrázzunk le 1 teáskanálnyi szirmot 2 deci forró vízzel! Hagyjuk állni tíz-tizenöt percig, majd szűrjük le! Ízesíthetjük mézzel és citrommal. Naponta kétszer ihatunk a teából.

A pipacs apró, fekete magját saláták és sütemények ízesítésére, salátaolaj készítésére használhatjuk. Virágszirmaiból vörös ételfestéket, szirupot is készítenek, régen még bort is színeztek vele.

Top Multivitamin készítmények:

GloryFeel Multivitamin 450 tabletta magas dózis

Vitaminok és ásványi anyagok – 450 tabletta elegendő 15 hónapos multivitamin kezelésre. Csak egy kis, könnyen lenyelhető tabletta naponta! A-Z vitaminok – A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12, C, D, E vitaminok, kalcium, cink és szelén.

ESN Vitamin Stack, 120 kapszula

ESN Vitamin Stack az egészséges életért

Az ESN Vitamin Stack 13 vitaminból áll.

A gyógynövényes kapszulák számos alapvető tápanyagot tartalmaznak az egészséges test számára.

A szervezet létfontosságú anyagainak hiánya, amelyek felelősek a szervezet alapvető feladataihoz, negatív hatást gyakorolhatnak az emberek egészségére, regenerálódására és teljesítményére.

Vitaminok és ásványi anyagok 365 Tabletta

A Nu U Nutrition multivitamin és ásványi tablettái a férfiak és a nők számára 24 vitamin és ásványi anyag minden tablettában.
A vitaminok és ásványi anyagok mindennapos táplálkozási szükségleteinek 100% -át vagy annál többet biztosítja.