A csipkebogyónak nemcsak a C-vitamin-tartalma magas, még számos szuper tulajdonsága van. Elmondjuk, mik ezek.

Vitathatatlan, a csipkebogyó értékes vitaminforrás, a narancsnál például 20-szor több C-vitamint tartalmaz. Az immunerősítésen túl a C-vitamin a zsírégetésben is segíthet, ugyanis a benne található pektin megakadályozza a koleszterin és a zsírok egy részének felszívódását.

Ha mindez nem lenne elég, gazdag még B2-vitaminban, valamint A-, K- és P-vitamint is tartalmaz, és vértisztító hatása is ismert.

TIPP: Hosszabb idejű tárolásra valamilyen módon tartósítani kell. A legegyszerűbb megoldás a szárítás. A megmosott csipkebogyókat hosszában vágjuk félbe, és tepsiben sütőben vagy a fűtőtesten állandó forgatás mellett szárítsuk. A C-vitamin magas hő hatására elbomlik, ezért a szárítási hőmérséklet 40 foknál nem lehet magasabb!

Anno a csipkebogyóval pénzt is kereshettünk
Hideg, esős időben gyógyít, a melegben frissít – a csipkebogyót már 30 éve is szerettük, és még keresetkiegészítésnek is jó volt.
Régen nemcsak papírgyűjtéssel és üvegvisszaváltással juthattunk némi pluszhoz, hanem csipkebogyószedéssel is. A retro plakát csipkebogyógyűjtésre hívja fel a zsebpénzre vágyó diákokat és a keresetkiegészítésre szoruló felnőtteket.
A piros bogyókat addig szedhettük, amíg meg nem untuk, majd a fogyasztási szövetkezeteknél készpénzre válthattuk. A pénzből végre megvásárolhattuk a legújabb tekerős habverőt, vagy egy szép fali subaszőnyeget, a gyerekek meg gombfocira vagy Ki nevet a végén társasjátékra költhették a csilingelő forintokat.
(Forrás: nlcafe.hu)

Top C-vitamin készítmények:

Természetes C-vitamin szerves minőségben. 180 kapszula 3 hónapos készletben.

Bioflavonoidokban gazdag szerves acerola kivonatból áll, amely révén kiváló a biológiai hasznosulása. Laboratóriumban bevizsgált, vegán, Németországban gyártva.

  • A C-vitamin jó antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik. A sejtkárosító szabadgyököket semlegesíti, még mielőtt azok kifejthetnék hatásukat, hozzájárul a szövetek öregedésének megakadályozásához.

Camu-Camu Kapszula - Természetes C-vitamin - 500 mg, 120 Vegán Kapszula

 4 hónapos adagolásban! Nemkívánatos adalékok nélkül – laboratóriumi tesztelés és gyártás Németországban.

  • A megfelelő C-vitamin-bevitel a lelki egészségünkhöz is hozzájárul.

C-vitamin 1000 mg - 6 hónapig elég - 180 tabletta - Nu U

  • Szükséges a kollagén előállításhoz, amely testünk egyik fő építő fehérjéje.
  • Ebből épülnek, táplálkoznak a kötőszövetek, a vérerek, az inak és az ízületek.
  • Több hormon és ingerület átvivő anyag szintézisében is szerepet játszik, és az anyagcserét is befolyásolja.
  • A C-vitamin gyorsan, néha órák alatt kiürül a szervezetből, ezért az egyenletes bevitel ugyanolyan fontos, mint a mennyiség!