Nagyszabású támogatói programot indított el a sport-táplálékkiegészítőket gyártó Scitec a koronavírus helyzetre reflektálva. Termékeivel azokat szeretnék segíteni, akiknek a leginkább szükségük van rá: akik nem maradhatnak otthon, mert azért dolgoznak, hogy működjön az ország, vagy egészen egyszerűen nincsen módjuk saját erőből beszerezni a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat.

Az egyik fő támogatott csoport az Országos Mentőszolgálat, akik számára a Scitec több tízezer energiaszeletet és energizáló ital ajánlott fel. A közel 5 millió forint értékű adományt az Országos Mentőszolgálat nevében Győrfi Pál kommunikációs igazgató vette át, míg a terméktámogatás átadásában a Scitec csapatából Baji Balázs, világbajnoki bronzérmes atléta is segédkezett.

„A mentőszolgálat dolgozói nem tehetik meg, hogy otthon maradnak, természetesen dolgoznak és mentik a betegeket: a járvány frontvonalában tevékenykednek. Éppen ezért nagyon hasznos és jóleső dolog a Scitec támogatása” – mondta el Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat Kommunikációs Igazgatója.

„A jelenlegi rendkívüli helyzetben vannak olyanok, akik nap mint nap útra kelnek, hogy másokon segítsenek: kiemelten ilyenek a mentők, akik áldozatos munkájukkal védenek minket. Én büszke vagyok a Scitec-re, hogy energizáló italokkal és energiaszeletekkel támogatják őket” – emelte ki Baji Balázs, világbajnoki bronzérmes atléta.

A másik támogatott csoport az idősek köréből került ki, akiknek a természetes védekezőképességére a vírusjárvány idején a megszokottnál is nagyobb figyelmet kell fordítani – így esett a választás a Szerencsi Idősek Otthona Ellátottaiért Alapítványra. Az adományt az alapítvány vezetője, Kontra László vette át, aki elmondta, hogy a Scitec termékei nagyban segítenek abban, hogy optimálisan tudják összeállítani a lakók étrendjét. „A támogatás nagyon sokat jelent nekünk és szimbolizálja azt, hogy ezekben a nehéz napokban olyanok is egymásra találnak és segítenek, akiknek normál esetben nem lenne erre lehetősége.”

A társadalmi elkötelezettség persze nem merül ki a terméktámogatásokban, hiszen a Scitec összegyűjtötte azokat a szakértőket és sportolókat, akik tanácsaikkal és tippjeikkel sorvezetőt tudnak adni a karanténvalóság kihívásaiban. A #stayhomestayfit honlapon az otthoni edzés, étkezés és mentális egészség témakörökben lehet bejegyzéseket találni, hogy az otthonmaradás ne a fittség és a boldogság rovására menjen!